1 Comments
Ovo je moj dom…

Čim se malo zađe uz  dolinu reke Ljuboviđe, opkoljenu oblim padinama obraslim gustom listopadnom šumom koja ponegde ustupa mesto zelenim pašnjacima, vidi se da je u pitanju župan i veoma plodan kraj. Plastovi sena i improvizovani mostići preko Ljuboviđe, redovan su prizor. Novi asfaltni put vijuga kroz Vraneš i vodi put Pljevalja udaljenih 70 km od Slijepač mosta.
A na samo 6 km od tog mesta nalazi se MOJ DOM. I samo na 1 km odatle nailazimo na mesto Vučji potok, i Jagodinu vodu. To je sigurno najbolja voda u tom kraju. Ledeni mlaz vode  izbija iz česme koju napravise neimari gradnje puta S. Most – Pljevlja. Zahvaljujuci Milošu Krgoviću ovde možete i videti sami izvor, a slika govori vise od reči. Hvala Milošu što nam je omogučio da makar i vizuelno budemo na licu mesta ako već (na žalost) nismo u mogućnosti da i lično svratimo ovde i umorni popijemo čašu hladne vode. Sećam se ja dobro vremena s kraja pedesetih kada sam ovde trčkarao s bratom Mirkom za kravama koje je terao na pašu odmah ovde na stotinak metara dalje , desno preko reke. Tamo je bio lug koji danas ne postoji jer je zarastao u gusto žbunje, a zaborav kao sumrak lagano pada i nosi u zaborav naša sećanja… E zato sam poštovani čitaoče i napravio ovaj sajt da zajedno sa vama podelim sečanja za buduća pokolenja . Javite se…. naravno ako imate nešto da kažete to recite ovde , ali je na žalost mnogo onih koji ne žele a niti hoće ništa da kažu…. Na žalost.

Author

dolinamira222@gmail.com
Nema opisa

One thought on “Ovo je Vraneš

  1. Lokacija biznis zone “Vraneška dolina” pruža se od Slijepča mosta do Kovrena sa lijeve i desne strane regionalnog puta Slijepač Most-Pljevlja. Najmanja površina jednog lokaliteta predviđenog kao biznis zona je 1760 m² a najveća je 43870m². Svi lokaliteti se koriste kao livade a mogu se preorijentisati za druge namjene. Saobraćajnica uz koju se nalaze lokaliteti je savremena, izrađena i puštena u saobraćaj 2014.godine. Pored saobraćajnice, čitavom dužinom teče rijeka Ljuboviđa, čija se voda može koristiti kao tehnička i za navodnjavanje. Pijaća, odnosno sanitarna voda se mora do lokaliteta dovoditi sa dužine 2-3km iz vodovoda u Pavinom Polju i Tomaševu. Elektroenergijom se ova lokacija mora snabdijevati sa trafostanice u Čokrlijama koja se nalazi na sredini ove lokacije (15km).

Ostavite odgovor

Skoči na traku sa alatkama